Hoe je eerste klant vinden als freelancer?

4 manieren om snel je eerste klant te vinden

Een nieuwe bedrijf opzetten vraagt heel wat werk. Een btw-nummer aanvragen, papieren in orde maken, je werkplek inrichten,… en klanten zoeken. Of je nu start als freelancer in bijberoep of in hoofdberoep klanten zoeken zal één van de belangrijkste elementen zijn tijdens het opstarten. Want zonder klanten en dus inkomsten heb je geen bedrijf.

En laat het aantrekken van klanten nu net iets zijn waar veel freelancers mee worstelen. Ook ervaren freelancers.

Richt je dan ook in eerste instantie op het laaghangend fruit. Als je pas start is je eerste klant een mijlpaal die je zo snel mogelijk wil bereiken.

Vaak merk je dat (startende) freelancers bezig zijn met het opzetten van een website, naamkaartjes, een logo,… Dat is allemaal belangrijk en vooral leuk om te doen maar je online of offline zichtbaarheid opbouwen heeft zijn tijd nodig. Tijd die je in eerste instantie beter stopt in het vinden van klanten.

Hoe vind je nu je eerste klant?

Er zijn verschillende mogelijkheden om snel een opdracht binnen te halen.

  1. De eenvoudigste manier is om opdrachten te zoeken in je onmiddellijke netwerk. Vaak is de eerste klant de werkgever waar je voor je werkte voordat je de stap naar freelancer maakte. Als je een bepaalde unieke kennis hebt dan kan je werkgever beslissen om je nog een tijdje aan boord te houden voor overdracht of om het team te behouden. Het voordeel van de opdrachtgever is het feit dat je het bedrijf en de job kent. Je hoeft dan ook geen nieuwe vertrouwensband op te bouwen. Let wel dat niet elke werkgever staat te springen om werknemers als freelancers in te schakelen.
  1. Contacteer bedrijven die freelancers plaatsen bij andere bedrijven. Zo heb je in de IT-sector of de marketing sector heel wat bedrijven die de match maken tussen bedrijven die nood hebben aan bepaalde profielen en freelancers. In ruil voor een percentage, bovenop je dagprijs stellen ze je voor aan mogelijke opdrachtgevers. Het voordeel is dat je zelf niet op zoek moet gaan naar mogelijke opdrachtgevers. Registreer je dan ook bij dergelijke bedrijven. Afhankelijk van het bedrijf zal men je eerst uitnodigen voor een verkennend gesprek. Vervolgens stuurt men een mailing uit met een bepaalde vacature waarop je kan reageren met je interesse, beschikbaarheid en je dagtarief. Of men contacteert je persoonlijk om bij de eindklant op gesprek te gaan.
  1. Ga op zoek naar opdrachten in je onmiddellijke netwerk. Laat iedereen in je netwerk weten dat je gestart bent als freelancer en welke diensten je aanbiedt. Maak een overzicht van mensen die je kent van de sportclub, de hobbyclub van je kinderen,… Wellicht zitten er in je netwerken mensen die op zoek zijn naar freelancers of mensen die je bij andere personen kunnen introduceren. Bekijk ook je connecties op Linkedin. Misschien is er een oud-collega die je diensten nu kan gebruiken. Het voordeel van het inschakelen van je netwerk is dat men reeds kent. Geef duidelijk aan waar je naar op zoek bent en spreek in termen van voordelen voor de klant.
  1. Freelance jobsites zijn ook een mogelijkheid je eerste klant binnen te halen. Check zeker eens Upwork.com, Freelancenetwork.be, opdrachten.be voor het aanbod van freelance opdrachten. Afhankelijk van het type moet je betalen om de opdrachten te kunnen bekijken. Reageren kan via de site zelf.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *